CIDER KLIMENT

Jen bio jablka a léta zrání, tak vzniká Kliment Cidre.

Kliment Cidre je vyráben z čerstvého moštu metodou dlouhé fermentace, která trvá 9 až 18 měsíců. Cidre je nefiltrovaný, bez pasterizace a jakéhokoli doslazení. A díky přírodnímu způsobu zpracování a původu jablek nese od ročníku 2012 značku BIO certifikace.


za kolik?

KALKULACE 100
Cider (1 láhev) 189 Kč/ks
Polep loga 3 Kč/ks

Uvedené ceny jsou bez DPH a jsou pouze orientační. U kalkulací záleží na počtu kusů a také na druhu brandingu. Pro konkrétní kalkulace prosím pište: karolina.hromadkova@green-cat.cz


minimální počet? 50 kusů


branding

  1. Cider bez brandingu
  2. Cider s polepem loga
  3. Cider s vlastní etiketou (od 300 ks)

specifikace produktu

DRUHY:

  • Extra Brut 2018 - silně kořenitý, řízný a velmi svěží. Zcela bez zbytkového cukru. Připomíná španělskou sidru nebo italská prosecca zrající na kalech. / extra suchý / 7,4% vol. / 0,75l / bio 
  • Brut 2017 - Zaujme vás svou nevšední suše svíravou chutí. Brut 2017 je jemně nasládlý s mírnými tóny kyselosti skryté v příjemném perlení. Od předchozího Brutu 2014 se výrazně liší kořenitostí, jež je získaná ze speciální směsi našich jablek. / suchý / 6,6% vol. / 0,75l / bio
  • Demi Sec 2017 - plný chuti po zralém ovoci, zlatavý, osvěživě perlivý. Jeho sladkost je uchována zráním jablečného moštu - bez přidaného cukru nebo sladidel. / polosuchý / 5,1% vol. / 0,75l / bio

POSTUP:

  • BIO JABLKA: Původ a výběr jablek výrazně ovlivňuje průběh zrání i chut cidru. Jablka pochází ze speciálních odrůd na cidre a  starých odrůd jabloní. Sady jsou vedeny biodynamicky bez chemického ošetření.
  • DLOUHÉ ZRÁNÍ: Cidre pomalu kvasí v tancích nejméně 9 měsíců. Další rok a více dozrává v lahvích. Alkohol v nápoji vzniká pouze kvašením cukrů přírodně obsažených v jablkách a veškeré zbytkové cukry jsou z původního moštu.
  • NESÍŘEN: Přirozený výskyt síry je důsledkem fermentace, náš cidre není dodatečně sířen. V průběhu vzniku nápoj nepasterizujeme ani nesytíme oxidem uhličitým. Cidre necháváme zrát spontánně.
  • NEFILTROVÁN: Cidre během výroby nefiltrujeme. Po přetočení z tanků a sudů jablečné víno stále kvasí a žije. Na dně lahve se vytváří mírný sediment, který je nezbytný pro další zrání a není na závadu.

ostatní­ informace

Původ: Česká republika

Sledujte novinky a odebírejte newsletter!

Každý měsíc vám pošleme tipy, inspirace a zajímavé realizace ze světa ekologické reklamy.